Blog

Ιστορίες FTWΓνωρίστε τη διανομέα φαγητού της Wolt που καταρρίπτει τα εμπόδια λόγω φύλου #S03
 • Ελληνικά
 • English
 • Γνωρίστε τη διανομέα φαγητού της Wolt που καταρρίπτει τα εμπόδια λόγω φύλου #S03

  Μερικές φορές η κοινωνία θεωρεί την εργασία διανομής ως ανδρική εργασία. Η Navneet Kaur είναι εδώ για να το διαψεύσει. Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πράγματα που μπορούν να κάνουν και οι άνδρες.

  Η Wolt, μια εταιρεία τεχνολογίας με έδρα το Ελσίνκι, γνωστή για την πλατφόρμα διανομής φαγητού, έχει επεκταθεί σε 23 χώρες μια εκ των οποίων είναι η Κύπρος. Η  Wolt Κύπρου παρέχει στους διανομείς της εκπαίδευση και μετέπειτα με όλα τα απαραίτητα μεταφορικά μέσα και εξοπλισμό για τη διανομή φαγητού σε πελάτες της Wolt. 

  Αφορμή για την ιστορία αυτή, ήταν μια μέρα κατά τη διάρκεια της καραντίνας του Covid-19, σε παραγγελία μου από τη Wolt μια γυναίκα διανομέας εμφανίστηκε στην πόρτα μου. Αυτό με εξέπληε καθώς i ) ποτέ δεν είδα, μέχρι εκείνη τι στιγμή, γυναίκα διανομέα φαγητού, ii) με έκανε να χαμογελάσω, και iii) για όλη μου τη ζωή θυμάμαι να ακούω μόνο τον όρο ‘delivery-boy’ όσο αφορούσε τη διανομή φαγητού. Σε κάθε περίπτωση, πίσω από ένα υπέροχο γεύμα, κρύβεται ένας υπέροχος άνθρωπος με μια ιστορία που πρέπει να γνωρίζουμε.

  Επικοινώνησα με τη Wolt στη Λευκωσία, για να ρωτήσω εάν θα ενδιαφερόταν οποιαδήποτε από τις γυναίκες διανομείς τους να μοιραστούν μαζί μας την ιστορία τους και εδώ είμαστε! 

  Η Navneet Kaur,  μια νεαρή γυναίκα από το  Punjab της Ινδίας, ήρθε στην Κύπρο πριν από 4 χρόνια για να σπουδάσει και να δουλέψει. Είναι στο τέταρτο έτος των σπουδών της στη Διοίκηση Ξενοδοχείων και δουλεύει ως διανομέας φαγητού στη Wolt τους τελευταίους δυόμισι μήνες. 

  Εργαζόμουν σε ένα εστιατόριο πριν από 6 μήνες και παρατήρησα ότι υπήρχαν πολλοί άνδρες που διένεμαν φαγητό και σκεφτόμουν πολλές φορές γιατί να κάνουν διανομή φαγητού και οι γυναίκες;

  Τι σε έκανε να αναλάβεις εργασία ως διανομέας φαγητού στη Wolt?

  Εργαζόμουν σε ένα εστιατόριο πριν από 6 μήνες και παρατήρησα ότι υπήρχαν πολλοί άνδρες που διένεμαν φαγητό και σκεφτόμουν πολλές φορές γιατί να κάνουν διανομή φαγητού και οι γυναίκες; Ρώτησα τους φίλους μου να με βοηθήσουν να λάβω μαθήματα για άδεια μοτοσικλέτας και αφού έλαβα την άδεια και έμαθα να οδηγώ μοτοσικλέτα, είδα ότι πολλοί διένεμαν φαγητό με τη Wolt. Ρώτησα τους φίλους μου πως να ξεκινήσω εργασία για τη Wolt και αφού ακολούθησα την εκπαίδευση της Wolt (μαθήματα/ερωτήσεις) είμαι εδώ.   

  Ποιό είναι το καλύτερο κομμάτι του να είσαι διανομέας;

  H ευελιξία. Μπορώ να επιλέξω εάν επιθυμώ να λάβω την παραγγελία, πόσες ώρες να εργαστώ, δεν υπάρχουν δυσκολίες μας βοηθούν πολύ. Μπορώ να κερδίζω περισσότερα εάν επιλέγω να εργάζομαι περισσότερο. 

  Μου αρέσει να οδηγώ λόγω της Wolt. Είναι μια εργασία που σε κάνει να αισθάνεσαι ελεύθερη. Φυσικά πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική/ός όταν οδηγάς. 

  Γνωρίζεις πόσες γυναίκες διανομείς υπάρχουν στη Wolt Λευκωσίας; 

  Γνωρίζω ότι υπάρχουν 2. 

  Μπορώ να αποστείλω μηνύματα στην εφαρμογή Wolt Partner app στη στήριξη, όποτε υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα, και με βοηθούν αμέσως που είναι πολύ καλό.

  Είχες ποτέ κάποια δυσάρεστη εμπειρία κατά την παράδοση φαγητού σε πελάτη/πελάτιδα;

  Όχι,  η μόνη φορά ήταν όταν κατά τη διάρκεια μιας πολυάσχολης περιόδου (τέλος Δεκεμβρίου) όταν έφτασα στη διεύθυνση παράδοσης με μόλις 2 λεπτά καθυστέρηση, κρατώντας πολλά πράγματα στα χέρια μου, παρέδωσα το φαγητό και είπα στον άνδρα είναι €35,00, και μου είπε δεν θα πληρώσω, τον ρώτησα γιατί, μου είπε ότι καθυστέρησα και ότι απέστειλε μηνύματα στη στήριξη της εφαρμογής, και του είπαν να περιμένει. Μετά του είπα εάν σου είπαν να περιμένεις θα σου τηλεφωνήσουν ή θα με καλέσουν εμένα. Έστειλα και εγώ μήνυμα στην εφαρμογή του Wolt Partner app στη στήριξη (μπορώ να στείλω στην εφαρμογή αυτή όποτε υπάρχει οποιοδήποτε πρόβληματα, και με βοηθούν αμέσως που είναι πολύ καλό).  Τους είπα δεν με πληρώνει επειδή καθυστέρησα 2 λεπτά και ότι δεν μου συνέβη ποτέ ξανά, και η στήριξη αφού του μίλησε και τους είπε ότι δεν θέλει να πληρώσει (περίμενα 20 λεπτά έξω από την πόρτα του) η στήριξη με κάλεσε, μου είπε δεν έφταιγα και ότι δεν έπρεπε να πληρώσω από την τσέπη μου. Αυτό είναι το καλύτερο της Wolt και τους εκτιμώ. 

  Όταν φυσάει πολύ ή βρέχει, πόσο δύσκολο είνια για σένα να παραδώσεις το φαγητό; 

  Είναι πολύ δύσκολο όταν φυσάει πολύ λόγω της μοτοσικλέτας. Έτσι επιλέγω να μην κάνω τη διανομή όταν δεν νιώθω ασφαλής. Ακόμα και εάν επιλέξω να λάβω την παραγγελία αλλά δεν πάω να παραλάβω το φαγητό, μπορώ να διαγράψω την παραγγελία και κάποιος άλλος θα το παραλάβει. Επίσης πληρωνόμαστε επιπλέον όταν βρέχει. Σε ευχαριστώ Wolt.  

  Ποια ήταν η πιο θετική αντίδραση που είχες μέχρι σήμερα από τότε που εργάζεσαι ως διανομέας φαγητού;

  Πριν από μερικές μέρες, όταν παρέδωσα το φαγητό σε μια γυναίκα, έμεινε θετικά έκπληκτη, με ρώτησε ‘ οh Θεε μου είσαι κοπέλα; πώς είσαι; πώς είναι να διανέμεις φαγητό; ήταν μια ευγενική γυναίκα.

  Έχετε το δικαίωμα να κάνετε τα πάντα στη ζωή σας. Κάντε όσα περισσότερα μπορείτε. Οι γυναίκες μπορούν να διανέμουν φαγητό όπως και οι άντρες... Ο Θεός μας έδωσε δύο μάτια, δύο πόδια, δύο χέρια, καλή υγεία, τότε γιατί να μην μπορούν οι γυναίκες να κάνουν την ίδια εργασία που κάνουν οι άντρες;

  Με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας να πλησιάζει, έχετε κάτι να μοιραστείτε μαζί μας ως courier στη Wolt;

  Σέβομαι όλες τις γυναίκες- θέλω να τους πω κάτι. Μην ντρέπεστε, μην ακούτε τους ανθρώπους τι λένε για εσάς. Έχετε το δικαίωμα να κάνετε τα πάντα στη ζωή σας. Κάντε όσα περισσότερα μπορείτε. Οι γυναίκες μπορούν να διανέμουν φαγητό όπως και οι άνδρες. Λέω σε όλες τις γυναίκες να κάνετε ό,τι θέλετε να κάνετε, να κάνετε όποια δουλειά θέλετε να κάνετε, να μη σας ενδιαφέρουν να ολοκληρώσουν άλλοι άνθρωποι τις επιθυμίες σας. Ακόμα και αν δυσκολευτείτε στην αρχή, θα είναι εντάξει μετά από λίγο καιρό θα πετύχετε στη ζωή σας. Οι γυναίκες δεν διαφέρουν από τα αγόρια. Ο Θεός μας έδωσε δύο μάτια, δύο πόδια, δύο χέρια, καλή υγεία, τότε γιατί τα κορίτσια δεν μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά που κάνουν τα αγόρια; Μην ντρέπεστε να κάνετε όσα περισσότερα μπορείτε και ο Θεός θα σας βοηθήσει επίσης.

  Website | + posts

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

  Back To Top

  Γνώρισε τα δικαιώματα σου ως προς την ίση μεταχείριση ανεξαρτήτως φύλου και για μια ζωή ελεύθερη από κάθε είδους βία

  Social